• Persoonlijke marketingprofessionals
  • Transparante communicatie
  • Betaalbare Kwaliteit

Case Tramag

Bij het inzetten van online marketingactiviteiten is Tramag vooruitstrevend en is men niet bang om een uitdaging aan te gaan. Deze klant is begonnen met de inzet van een marketingkanaal, Google Ads, maar heeft het aantal kanalen flink uitgebreid na onze aanbevelingen. Al snel hadden wij in de gaten dat er veel potentie zit in de webshop van Tramag. Wanneer campagnes niet goed lopen sturen we deze bij en brengen we klanten op de hoogte. We worden echter enthousiaster wanneer er veel potentie te behalen is! In afstemming met de klant kunnen we budgetten of kanalen gemakkelijk uitbreiden.

Inzet van meerdere online marketingkanalen
Allereerst hebben we voor Tramag de Google Ads budgetten kunnen verhogen, tegen een nog beter rendement. Nadat wij ook de website hebben geoptimaliseerd door de gebruikerservaring te verbeteren (zie dienst Conversie optimalisatie) is de conversieratio flink gestegen. De conversieratio is het percentage bezoekers dat overgaat tot een actie, bijvoorbeeld in het geval van Tramag een aankoop. Na de optimalisatie van de website stond de online basis als een huis, waarna we meerdere kanalen zijn gaan inzetten.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een belangrijk onderdeel in de zichtbaarheid van een webshop in de zoekmachine. De drie pijlers van SEO (techniek, content en autoriteit) worden ook maandelijks geoptimaliseerd voor Tramag. Alleerst hebben wij ervoor gezorgd dat de webshop in zijn geheel goed vindbaar is in de zoekmachine. Daarnaast wordt ingespeeld op de belangrijkste zoekwoorden voor Tramag. 

Door de belangrijkste zoekwoorden te onderzoeken en optimaliseren wordt ook hierop een verbeterde zichtbaarheid gecreëerd. Het laatste kanaal wat voor Tramag is ingezet is een marketplace. Met Tramag adverteren we met veel succes in Marktplaats. Binnen dit kanaal bereiken we een grote en nieuwe doelgroep.

Werken op locatie
Om campagnes nog beter te kunnen bijsturen en af te stemmen met de klant werken wij een dag in de maand bij Tramag op kantoor. Het persoonlijk contact ervaren we als zeer prettig en de wederzijdse betrokkenheid wordt enorm vergroot. Dit uitte zich bijvoorbeeld nog aan een deelname van een 10km hardloopwedstrijd in Alphen aan de Rhijn, met het businessteam van Tramag. Ook buiten onze kantoorwerkzaamheden gaan wij een uitdaging niet uit de weg!